Cauta

luni, 9 aprilie 2012

Ești puternic dacă afli ce poți



A afla cine ești și ce poți face cu viața ta este o întreagă călătorie. E și muncă dar poate fi o experiență minunată. Ea se desfășoară pe zeci de ani. Nimeni nu poate scrie suficient despre asta. 

Am auzit că un om în America a fost dat afară dintr-o firmă deoarece aceasta era în faliment. El a mers la o altă firmă să se angajeze pe o funcție asemănătoare primei. Era muncă de jos și prost plătită. Aici a dat un test de inteligență pentru a i se stabili nivelul IQ. Surpriză ! Rezultatul testului a fost că acest om este un geniu! Un mare jug a căzut din viața lui. A plâns de bucurie. I s-a confirmat ce el știa în adâncul inimii sale dar îi era frică să exprime. Și-a luat în sfârșit viața în mâinile lui. A venit vicepreședintele companiei și a vorbit cu el întrebându-l cum se poate așa ceva. Acesta a povestit cu lacrimi în ochi, cum tânăr fiind, prietenii, colegii lui îl jigneau ca să îl controleze și să nu îi permită să fie mai presus decât ei. În timp, el a început să creadă ce auzea zi de zi. Mai târziu în viață, fiind fricos, nu a încercat prea multe, căci se simțea mereu inferior, slab, prost, astfel a rămas un simplu muncitor.
Imediat, șeful lui, i-a propus un post important în firmă. Acesta s-a perfecționat și cu geniul lui a realizat multe invenții de succes aducând mari beneficii companiei și omenirii.
Așa se întâmplă multor oameni deosebiți. Trăiesc nefericiți deoarece undeva, cândva, oamenii, le-au dat prin cuvinte negative, o formă după limitele și răutatea lor. Nimeni nu a fost interesat să îi motiveze să devină ceea ce Dumnezeu a intenționat să fie. Nimeni din jurul lor nu a fost interesat să îi vadă vindecați, crescând fericiți, binecuvântați, prosperi. I-au ținut, cu voia, sau nu, sub nivelul posibilităților lor. Ei le-au zis cât pot știi, cât pot vorbi, ce pot vorbi, ce e bine, ce nu e bine.
Tu te simți astăzi lipsit de perspective? Crezi că ești prea neînsemnat să faci ceea ce Dumnezeu ți-a spus în spiritul tău că poți face?
 
Lasă-mă să fac testul IQ al destinului tău. Lasă-mă să stau de vorbă cu tine. Lasă-mă să privesc puțin la tine. Dă-mi voie să-ți spun că prin iubirea lui Dumnezeu pentru tine tu ești un geniu, spiritual vorbind! Ești unic. Ești iubirea lui Dumnezeu în mișcare. Tu ești motivul pentru care Regele a purtat o cunună de spini. Tu ești motivul Lui. El este motivația ta.
De ce cred că ești unic? E simplu. Nimeni nu poate avea amprenta pe care tu o ai. Nimeni nu poate gândi cum tu poți gândi. Nimeni nu poate iubi precum tu poți iubi. Nimeni nu poate dărui precum tu dăruiești. Mă asculți? Nimeni în această lume sau cea viitoare NU ESTE CA TINE. Îndrăznește să fi ! Ești unic în felul tău și asta este extraordinar. Asta înseamnă că nimeni nu poate face ceea ce tu ești chemat să faci. Predă-I lui Dumnezeu, prin rugăciune, tot ce ești și ce ai și vei experimenta o viață nouă și bună. Încordează-te pentru o viață roditoare și fericită.
Curăță orice lucru pe care viața, prieteni, depresia, problemele, ți l-au pus ca un jug pe gât. Schimbă-ți locul de muncă”, adică starea de spirit, atitudinea, valorile, căci locul în care ești este posibil să fie în pragul falimentului. Dacă simți că nu mai merge nimic în viața ta, nu crești, nu te dezvolți, nu propășești, nu mai sta degeaba. Acceptă rezultatul testului. Un "vicepreședinte" te va descoperi și îți va spune: "Shalom. Tu ești minunat, tu ești creativă, tu ești util, tu ești binecuvântată, tu ești iubit, tu ești un geniu, ai de făcut lucruri importante în viața ta. Ai credință în ceea ce Dumnezeu te-a făcut să fi."
Dacă cineva ți-a zis prost” și ai trăit așa, Eu îți zic „înțelept” și vei trăi așa. 
Dacă ți-a zis cu aroganță să „dispari Eu îți spun cu iubire: “să rămâi”.
Dacă ți-a zis că ești un nimeni” Eu îți spun, „tu ești totul”.
Dacă ți-a zis “capră rătăcită” Eu îți spun “oaie regăsită”.
Dacă ți-a zis “urâtă și proastă” Eu îți zic “frumoasă și deșteaptă”.
Dacă ți-a zis “ești cel mai slab” Eu îți zic “vei fi cel mai bun”.
Dacă ți-a zis să pleci, Eu îți zic vino.
Dacă ai fost respins, Eu te primesc.
Dacă te-a urât, Eu îți spun: ești iubit/ă !

Acum poți trăi prin Cuvântul pozitiv. El te transformă în ceea ce el conține. Schimbarea vieții tale (fără sens) vine chiar din Cuvântul pe care îl crezi despre tine. Deoarece Cuvântul este Dumnezeu, El are numai ce este bun pentru tine! El a pregătit un destin glorios pentru tine.
Ideea mea este să înțelegi că credința ta în dragostea lui Dumnezeu pentru tine, transformă toate cuvintele negative, în calități. Tu te privești acum nu prin istoria sau relațiile tale, ci prin resursele tale. Recitește ultima propoziție.
Dacă cuvintele fără viață sau negative, te-au făcut să fi jos și limitat, precum tipul din povestire, acum prin ce afli despre tine, devii mai bun. Această revelație nouă îți dă dreptul la un post mai bun. Ți se face onoare, ai dreptul să exprimi fericire, creativitate, iubire, pasiune, respect pentru viață. Aduci bunăstare pentru oameni și onoare lui Dumnezeu.
Tu nu ai putere și nu poți urca când știi doar cine a fost altul cu 1000 de ani sau cu 50 de ani în urmă. Ei au reușit tocmai pentru că în timpul lor au lăsat vocea iubirii să îi transforme și elibereze de jugul pus pe ei de oameni răi sau ignoranți. Aici e secretul. Știi că prin credință poți să devii ceea ce Dumnezeu vrea să fi și gândești, vorbești și acționezi conform cu ce crezi.
Cuvintele cui le vei crede începând de astăzi?
(Proverbe 13:2a; 18: 20-21; Ezechiel 34:16-17; Ioan 15:1-27)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu