Cauta

luni, 17 decembrie 2012

Povestea Creionului    Prima calitate a creionului: poţi să faci lucruri mari, dar să nu uiţi niciodată că există o Mână care ne conduce paşii. Pe această mână o numim Dumnezeu şi El ne conduce totdeauna conform dorinţei Lui.

   A doua calitate: din când în când trebuie să te opreşti din scris şi să foloseşti ascuţitoarea. Asta înseamnă un pic de suferinţă pentru creion, dar până la urmă va fi mai ascuţit. Deci, să ştii să suporţi unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun.

   A treia calitate: creionul ne dă voie să folosim guma pentru a şterge ce era greşit. Trebuie să înţelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău, ceea ce este important e faptul că ne menţinem pe drumul drept.

   A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de granit din interior. Tot aşa, îngrijeşte-te de ce se întâmplă înlăuntrul tău.

   A cincea calitate a creionului: lasă totdeauna o urmă. Tot aşa, să ştii că ceea ce faci în viaţă va lăsa urme, astfel că trebuie să încerci să fii conştient de fiecare faptă a ta.
   
"Dar eu mă încred în Tine, Doamne, şi zic: "Tu eşti Dumnezeul meu! Soarta mea este în mâna Ta." (Psalmul 31. 14-15)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu