Cauta

joi, 13 septembrie 2012

Povestea de dragoste scrisa de Dumnezeu



E frumos cand povestea de dragoste pe care o ai este in stransa legatura cu Dumnezeu, nu? Insa, de multe ori avem impresia ca gasind o persoana, un partener care sa ne placa, credem ca este si placut Domnului. Ne inselam pentru ca mai intai de toate trebuie ca El sa-si dea acordul cu privinta la acea persoana, nu dupa ce am vazut-o, am placut-o si m-am atasat de ea. Vreau sa spun ca Dumnezeu aseaza lucrurile si oamenii in locuri potrivite, la vremea potrivita ... nu este treaba noastra sa ne amestecam in planurile Sale, trebuie doar sa avem siguranta ca El este cu noi si sa avem credinta ca El aduce la indeplinire dorintele noastre, daca provin dintr-o inima curata ... ca drept vorbind, toti avem idealuri, dorinte, vise, sperante, asteptari.

Toti dorim sa avem parte de o ,,poveste de dragoste" frumoasa, insa de multe ori ne-o cautam singuri avantandu-ne inainte, sperand ca vom gasi cu fortele noastre aceasta poveste. Insa, ajungem la un moment dat sa regretam pasii facuti, lucrurile facute ... dar, cert este ca ele nu mai pot fi intoarse, ci doar constientizate ... viata merge inainte, insa, asa cum iti asterni, asa dormi.

Daca tot am ajuns sa fac referire la aceste lucruri, mi-am adus aminte de o intampalre adevarata, pentru tineri

,,Un tanar vroia sa se casatoreasca, dar nu stia cu cine pentru ca-i placea de doua fete. Una era pocaita, dar mai putin frumoasa, cealalta era foarte frumosa si desteapta, dar mai putin pocaita. Merge tanarul la pastor si il intreaba: Ce sa fac? Pastorul ii zice: Sa tii maine o zi de post, si seara sa vii la mine. Urmatoarea zi, merge tanarul la pastor si pastorul ii zice: Du-te cu trasura si la care dintre fete se vor opri caii, cu aia sa te casatoresti! Merge el, si caii se opresc la fata frumaosa. Se casatoresc, si dupa un timp tanarul ii zice pastorului: Nu ma inteleg cu ea, nu mai pot asa. Pastorul ii zice: Dar asta a fost voia Domnului? Dar tanarul i-a zis: Caii au vrut sa se opreasca la fata pocaita, dar eu am tras haturile si s-au oprit la cealalta...La care pastorul raspunde: Daca ai tras atunci putin, acum trage toata viata!"...

Din aceasta povestire putem deduce ca pe noi ne putem insela, insa nu si pe Dumnezeu. Neasculatrea de El si ascultarea de propriile dorinte egoiste sunt intotdeauna rasplatite dupa fapte.

Acum as vrea sa revin la titlul postarii ,,Povestea de dragoste scrisa de Dumnezeu", cum suna? Interesant, frumos? Din perspectiva mea si ghidata dupa propriile conceptii, eu vad o relatie adevarata intre doua persoane, atunci cand exista si a treia (Dumnezeu). O relatie bazata pe respect, cuget curat, moralitate, tandrete, intelegere, dragoste (care este centrul acestora), altruism si sinceritate.

Inainte de a-ti construi o relatie, important este cu ce scop faci acest lucru...o faci pentru ca ai spirit de aventura, pentru ca e la moda sa ai o relatie, pentru a te simti iubit/a si apreciat/a sau pentru a-ti cladi o viata alaturi de persoana potrivita, chiar si cu riscul de a renunta la unele teluri sau lucruri proprii?!

In ziua de azi multe relatii sunt construite pe baza atractiei, a nevoii de a fi cineva sau cu cineva, insa crezi ca o relatie fara un fundament, cu o baza solida, are vreun rost,valoare? Te vei alege cu experiente care poate iti vor aduce neincredere in tine, in cei din jur si chiar in Dumnezeu (pentru ca spui ca L-ai implicat in relatie, cand de fapt nu a fost asa), remuscari, cuget patat, o inima ranita si ...lacrimi, vrei asta?

Mai gandeste-te inainte de a incepe o ,,poveste de dragoste", intai incearca sa intelegi ceea ce vrei, ceea ce simti, ceea ce crezi ca e bine sa faci.

Sa ne ajute Domnul sa nu ne lasam dusi de val si condusi de instincte, dorinte proprii !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu