Cauta

luni, 24 septembrie 2012

Fericirea !

Am gasit in Psalmul 1 fericirea. Si am gasit ca fericirea nu sta nici pe scaune de batjocoritori, nici pe calea celor pacatosi  si nici  in sfaturile celor rai.

Am aflat ca fericirea incepe de la cuget, de la placere. Fericirea incepe din inlauntrul omului si de acolo incepe ca sa rodeasca intotdeauna la vremea roadelor. Am aflat ca fericirea nu este o optiune, ci este un mod intens de viata pentru aceia care aleg sa fie unici in felul lor si sa nu se amestece cu lumea. Am gasit ca cel fericit isi gaseste placerea in Legea Domnului, dovedind ca este destul pentru el numai si numai Legea Domnului de aceea el nu se opreste, nu se aseaza si nu se duce oriunde, la oricine si cu oricine. Daca fericirea incepe prin a cugeta la Legea Domnului atunci se va merita sa fiu fericit, fiindca Cuvantul Domnului este cu totul incercat, si pot avea o fericire vesnica. Nu va mai lasati dusi de valul celor care va promit fericirea lor, sau fericirile neamurilor.

Am gasit in acest Psalm ca omul fericit nu va muri de sete niciodata, fiindca intentionat este sadit langa un izvor de apa  ca sa aibe apa din belsug. Am gasit ca de la un om fericit ai sa culegi intruna roade la vremea roadelor fiindca le are, el rodeste, si nu isi gaseste scuze ca nu a putut rodi din cauza secetei sau a soarelui prea arzator. Daca cauti sa vezi un pom cu roade uita-te la un om fericit. Daca cauti sa gasesti vreun pom care vesnic este infrunzit uita-te la omul fericit.A fi fericit nu inseamna sa ai conturi bogate in banca, sau hambarele pline sau un nume mare in societate, ci sa dai roade la vremea roadelor, sa fi vesnic plin de suc si roditor. 
Am gasit in Psalmul 1 ca un om fericit orice incepe duce la bun sfarsit, chiar daca il costa mai mult decat se astepta. Omul fericit are puterea chiar si in vremuri grele sa duca la capat ceea ce a inceput. Stiti de unde ii vine aceasta putere?. Aceasta putere ii vine din izvorul de apa linga care a fost sadit.

Daca ai sa vezi vreun om fericit, intreaba-il unde este izvorul lui. Stai in preajma oamenilor fericiti si invata de la ei, nu cumva vei fi si tu sadit linga acel izvor de catre Acela care are puterea de a sadi, de catre Dumnezeu. Am  stat sa ma gandesc ca unde este oare acel izvor, fiindca daca ar fi fost undeva la vedere si accesibil oricui am fi avut probabil o societate fericita si cu oameni fericiti. Cine cunoaste drumul inspre acest izvor? Si apoi m-am gandit ca trebuie mai intai sa fiu un om fericit  ca sa pot fi sadit linga acest izvor de apa. Atunci m-am hotarat sa caut fericirea in placerea de a ma adanci in Legea Domnului si de a cugeta la Legea Domnului, si acel izvor va incepe ca sa curga si pentru mine si am sa ma satur, am sa incep sa aduc roade la vremea lor, am sa incep ca termin tot ce am inceput. Nu imi mai pasa nici ca afara e soare sau intunerec stiu ca voi rodi daca voi ramane un om fericit.
Am gasit in Psalmul 1 ca un om fericit este un om neprihanit. Ca poti ca sa fi fericit si astazi si sa nu fi neprihanit, dar acea fericire nu este una care da roadele de la Galateni 5:22, ci roadele din Galateni 5.17-21. Fericirea incepe de la cuget si placere, apoi trece neaparat pe la izvor ca sa se adape, iar in drumul ei inspre Imparatia cerurilor va umple de roadele ei peste tot pe unde ajunge, va parfuma cu mirezmele ei peste tot pe unde va ajunge o mireasma de la viata la viata.

Am gasit in Psalmul 1 ca Domnul cunoaste calea celor fericiti, calea celor neprihaniti. Cunoaste Domnul si ce roade aduci, deaceea in ziua rasplatirilor fiecare va fi rasplatit dupa faptele lui. Cunoaste Domnul si hotararile inimi tale, chiar daca nu Iti spune tie inca nimic, El cunoaste, Se uita si priveste, si I-a aminte.

As vrea sa fac parte din adunarea celor fericiti, din adunarea celor neprihaniti, fiindca stiu ca acolo cei rai si pacatosii nu vor putea tine capul in sus in ziua judecatii care va veni si va incepe mai intai din Casa Domnului.

Un sfat , o cale si un scaun pot ca sa te departeze de fericire. Ai grija si nu te duce la sfatul celor rai. Identifica pe cei rai din jurul tau dupa roadele pe care le aduc ei. Ai grija si nu te opri pe calea celor pacatosi, nu fi curios de ce lucruri se intampla pe calea lor, si nici de bucuriile si realizarile lor, tu continua sa ramai un om fericit care rodeste si are placerea in Legea Domnului.
Ai grija la scaunul ce de multe ori ti se ofera, si pe care de multe ori poti ca sa te asezi, si mai ales daca acel scaun ti-il aduce si ofera un om batjocoritor. Indentifica-il pe omul sau pe oameni batjocoritori dupa faptele si vorbele lor, apoi ai grija la inima ta, nu cumva iti doresti si tu sa stai pe scaunul lor.

Dumnezeu vrea cu orice chip sa te vada un om fericit asa ca a hotarat ca pentru trei lucruri pe care nu le faci si pentru doua lucruri pe care le faci, tu sa fi si sa ramai un om fericit.
Omul fericit va aduce roade, isi va da rodul la vremea lui si nu dupa ce trece vremea roadelor. Omul fericit tot ce incepe va duce la bun sfarsit.

Esti tu un om fericit?

Am gasit in Psalmul 1 drumul fericiri.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu